BEJDSE FARVER

BEJDSEFARVER

 

Herunder beskrivelse af de træolier og farver vi bruger som standard.

 

Vi har selvfølgelig olierne i yderlige farver, forhør nærmre om det for specialønske på info@furnbyox.dk

Træolie til indendørs og udendørs brug.

Træolie er blevet brug i århundrede til bevarelse af Danmarks kulturskatte, lige fra inventaret i de romantiske slotte til de gamle fregatter.
Træolie fra Skovgaard & Frydensberg fremstilles i dag i de fornemmeste olier på det nordiske marked. Olierne fremstilles kun af de bedste råvarer uden smålig skelen til prisen.

Udendørs træolie:
Der er mange års erfaring bag blandingen af den usædvanlige kraftige olie. Olien består af de absolut bedste råvarer, uden smålig skelen til prisen.

Den udendørs træolie er fremstillet af koldpresset linolie, vegetabilsk terpentin, tørrelse og antiskimmelmiddel. Den har et højt tørstofindhold.
Den udendørs træolie benyttes til havemøbler, facadebeklædning, træterasser mm.

Egenskaber:
Med den kraftige indtrængningsevne gør det olien velegnet til alle træsorter inkl. teak. Træet vil stå med en livfuld mættet glød, som fremhæver træets struktur.
Fladerne bliver vandafvisende. Olien kan anvendes til køkkenborde, finere kvalitetsrestaurering og træarbejder. Den kan også anvendes på klinker, plast og skifer.

Anvendelse:
Klargør overfladen så den er ren og tør. Påfør olien med en pensel eller med en klud. Olien skal anvendes på sugende grund.
Alt overskydende olie skal aftørres med en klud, senest 20 minutter efter påføring, da overfladen uden aftørring kan være fedtet og klæbrig. Ønskes der en meget fin overflade kan man benytte

vandslibningspapir og slibeklods. Slib i træets længderetning med rigelig olie og tør efter med en ren og tør klud. Ved påføring på uhøvlede falder er aftørring ofte unødvendigt.

Tørretiden vil ved 20*c være mellem 4-5 timer afhænging af træets overflade. Efterbehandling kan, hvis man ønsker det, gøres med maling eller lak baseret på olie eller alkyd.

Rengør pensler i i en kraftig opløsning af brun sæbe og vand. Omrystes godt før brug!

Herover er der efter aftale valgt en sort bejdse på eg massive benbukke 

Indendørs træolie:
Der er mange års erfaring bag blandingen af den usædvanlige kraftige olie. Olien består af de absolut bedste råvarer, uden smålig skelen til prisen. Den indendørs træolie er en kraftig olie der er fremstillet af koldpresset linolie, valmueolie, let mineralsk olie og tørrelse.
Olien har en kraftig indtrængningsevne, hvilket gør den velegnet ti lalle træsorter.

Egenskaber:
Den kraftige indtrængningsevne gør olien velegnet til alle træsorter inkl. teak. Træet vil stå med en livfuld mættet glød, som fremhæver træets struktur.
Fladerne bliver vandafvisende. Olien er også velegnet på andre områder, der anvendes til fødevarer, køkkenborde og finere restaurerings arbejder.

Anvendelse:
Klargør overfladen så den er ren og tør. Påfør olien med en pensel eller med en klud. Olien skal anvendes på sugende grund.
Alt overskydende olie skal aftørres med en klud, senest 20 minutter efter påføring, da overfladen uden aftørring kan være fedtet og klæbrig. Ønskes der en meget fin overflade kan man benytte vandslibningspapir og slibeklods. Slib i træets længderetning med rigelig olie og tør efter med en ren og tør klud. Ved påføring på uhøvlede falder er aftørring ofte unødvendigt. Tørretiden vil ved 20*c være mellem 4-5 timer afhænging af træets overflade. Efterbehandling kan, hvis man ønsker det, gøres med maling eller lak baseret på olie eller alkyd. Rengør pensler i i en kraftig opløsning af brun sæbe og vand. Omrystes godt før brug!